Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyesületek képes leírás - Szigetszentmiklós információs oldala.tlap.hu
részletek »

Egyesületek - Szigetszentmiklós információs oldala.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szigetszentmiklos.tlap.hu » Egyesületek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesülete

Dolgozók Szigetszentmiklósi Horgász Egyesülete

A Szigetszentmiklósi Horgász Egyesület a Soroksári-Ráckevei Duna-ág egyik legrégebbi, legpatinánsabb egyesülete. 1935-ben alapították. 2005. éves adat szerint az össztaglétszám 2119 fő volt, ebből helyi lakos 1463 fő, a fennmaradó tagok a környező falvak, városok és Budapest lakosaiból tevődött össze. Az egyesületet 9 fős vezetőség irányítja, 5 éves ciklusra választva, munkájukat 5 fős felügyelő és öt fős Fegyelmi bizottság segíti. Tanyánk közvetlen vízparti területen várja horgászni vágyó horgásztársainkat, vendégeinket. Tanyánk nyitvatartása: minden nap 05-22 óraközött. Ezen idő alatt a tanya büféje is üzemel. Versenyeink: Egyesületünk minden évben megrendezi május utolsó szombatján házi horgász versenyét, melyen 300-400-an vesznek részt. Ez a verseny egyben táncmulatsággal egybekötött majális is... (lásd: fénykép album)

Insula Művészcsoport

Insula Művészcsoport

Az Insula Művészcsoport Szigetszentmiklóson jött létre, 1982-ben. Az akkori Városi Tanács segítségével egy családi házat alakítottunk át alkotóházzá. Sokat segített az akkori VB tanács elnöke Pongrácz Gábor és a későbbi polgármester Dr. Fodor Antalné. A városban az 1930-as évektől kezdve jelen van a képzőművészet. Id. Nádasdy János és Kocsis László volt az a két festőművész, akit elődünknek és mesterünknek tekintettünk. Mindketten főiskolát végeztek műveik és tanári munkásságuk, nagy hatással voltak ránk, tanítványokra. Az Insula egyesület tagjai kezdettől sok közös munkában vettek részt belföldi és külföldi kiállításokon egyaránt. Kezdetben Nádasdy János volt tiszteletbeli elnökünk és Somogyi György volt évtizedeken vezetőnk. Jelenleg Kosch Péter az Insula vezetője. A városban egymás kiegészítve működik két egyesület a Patak és az Insula. A Városi Galéria működése nagymértékben segít kiállítási lehetőségeinken. Minden évben pályázunk az önkormányzat kúltúrális alapjához és eddig minden pályázatunk sikeres volt. Létrehoztunk egy állandó Insula képtárat a Városi Könyvtár épületében, két alkalommal is rendeztünk, karácsonyi képeladási aukciót amivel a rászorultakat támogattuk.

Sakkszakosztály

Sakkszakosztály

Sakkszakosztályunk 2007.06.10.-én alakult Kiszely Pál vezetésével és a Szigetszentmiklósi Tornádó Diáksport Egyesület keretein belül működik . A sakkszakosztály megalakulásának célja: összefogni és szórakozási, versenyzési lehetőséget biztosítani Szigetszentmiklós sakkszerető polgárainak. Célunk indulni a megyei csapat és egyéni sakkversenyeken, a nevezési díjakat a sakkszakosztály pályázati források, illetve vállalkozók támogatásával tervezi finanszírozni. Jelenleg 12 igazolt versenyzőnk van és két vendégjátékos erősíti a sakkcsapatot a Pest megyei sakkbajnokság I. osztályában. A Szigetszentmiklós Tornádó Diáksport Egyesület Tagfelvételt hirdet! Folyamatosan várjuk Szigetszentmiklós sakkozóinak fiatal és idősebb tagjait sakkszakosztályunkba. Hölgyek és gyerekek jelentkezésének különösen örülnénk. Edzéseinket a József Attila Általános Iskola (Radnóti M. út 6.) ebédlőjében tartjuk kedden és csütörtökön 17 és 20 óra között, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesülete

Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesülete

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult. Az Alapszabályban rögzített célok azóta is érvényesek: az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. A NOE tagjai azok lehetnek, akik háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, az egyesület céljaival és feladataival egyetértenek, és lehetőségeik szerint részt vesznek azok megvalósításában. A NOE pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól mentesen tevékenykedik. A sokszínű tagságot összetartó közös érték a család. Az egyesületnek jelenleg kb. 15.000 család a tagja, akik közvetlenül vagy tagegyesületen keresztül tartoznak a NOE-hoz. Szerte az országban több mint 300 helyi közösségünk tevékenykedik. Hét regionális központunk működik: Felső-Duna (Győr), Közép-Magyarország (Monor), Dél-Alföld (Orosháza), Al-Duna (Pécs), Felső-Tisza (Püspökladány), Észak (Fót), Balaton (Nagykanizsa) . Egyesületeinkben folyamatosan kb. 1500 önkéntes dolgozik.

Tuti menü